Bouillon

Bouillon is een middeleeuwse schat in de Ardennen, beroemd om zijn prachtige kasteel dat trots boven de stad uittorent. De stad en het kasteel zijn onlosmakelijk verbonden met de legendarische figuur Godfried van Bouillon, die de Eerste Kruistocht leidde. Vandaag de dag is het kasteel een must-see attractie, met torens die een adembenemend uitzicht bieden over de Semois en de stad.

 

Top 3 bezienswaardigheden in Bouillon

Bouillon is rijk aan historie en natuurlijke schoonheid, en hier zijn enkele van de topattracties die je niet mag missen:

 

1. Het Kasteel van Bouillon

Een bezoek aan het kasteel is een reis door de tijd, met de mogelijkheid om roofvogelshows bij te wonen en de middeleeuwse architectuur te bewonderen.
 

2. Wandelingen langs de Semois

De stad is een uitstekend startpunt voor wandelingen langs de rivier de Semois, waarbij je onderweg pittoreske dorpjes zoals Corbion, Poupehan, Rochehaut en Frahan kunt ontdekken.
 

3. Streekproducten en ambachten

Proef de lokale specialiteiten bij ambachtelijke ijsmaker Pierre Gigot, of ontdek meer dan 300 Belgische bieren bij Le marché de Nathalie. De Bergerie d’Acremont biedt producten gemaakt van schapenmelk, zoals kazen en ijs.

 
 

Overnachten in Bouillon

Bouillon biedt een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden:

  • Hotels: Kies voor een comfortabel hotel in de stad of in de nabije omgeving.
  • B&B’s: Voor een persoonlijke ervaring zijn er diverse bed & breakfasts.
  • Vakantiehuizen: Voor meer ruimte en privacy zijn vakantiehuizen beschikbaar.

 
 

Activiteiten in de omgeving

  • Kanovaren op de Semois: Beleef plezier op het water met een kanotocht op de Semois.
  • Panoramische uitzichten: Bezoek het Graf van de Reus of het panorama van Frahan in Rochehaut voor spectaculaire uitzichten.
  • Fietsen: Verken de omgeving op de fiets en bezoek de omliggende dorpjes.
  •  
    Bouillon is een stad die zowel de geschiedenisliefhebber als de natuurliefhebber zal aanspreken. Met zijn rijke verleden, prachtige landschappen en lokale lekkernijen, biedt Bouillon een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.