Dinant

Dinant, een stad die zich uitstrekt langs de oevers van de Maas, is een van de meest karakteristieke plaatsen in de Ardennen. De stad is gemakkelijk te herkennen aan zijn hoge herenhuizen, de majestueuze kerk, en de imposante rotswanden met daarboven de citadel. Deze elementen maken Dinant tot een niet te missen bestemming in Belgiƫ.

 
dinant ardennen

 

Top 4 bezienswaardigheden in Dinant

Elke hoek van Dinant vertelt een verhaal, en hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:
 

1. De Citadel van Dinant

De citadel, bereikbaar via een kabelbaan of een historische trap met 408 treden, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Maas. Het is een plaats van grote historische betekenis, die herinnert aan de bloedige gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 

2. Het huis van meneer Sax

In het centrum van Dinant vind je La Maison de Monsieur Sax, een museum gewijd aan het leven en de uitvindingen van Adolphe Sax, de beroemde uitvinder van de saxofoon, die in deze stad werd geboren.
 

3. Boottocht op de Maas

Een boottocht op de Maas is de perfecte manier om de schoonheid van de Maasvallei te ervaren, met zijn forten, kastelen en rotswanden die populair zijn bij klimmers.
 

4. Lokale delicatessen

Na een dag vol ontdekkingen kun je genieten van een glas Leffe, het lokale bier, of een traditionele ‘couque’, een koek gemaakt van tarwe en honing, terwijl je uitkijkt over de unieke skyline van Dinant.

 
citadel van dinant

 

Overnachten in Dinant

Dinant biedt een scala aan overnachtingsmogelijkheden voor elke smaak en budget:

  • Hotel La Merveilleuse: Dit hotel biedt een prachtig uitzicht op de Maas en de stad, met comfortabele kamers en een spa.
  • Charmante B&B’s: Ervaar de lokale gastvrijheid in een van de vele bed & breakfasts in de stad.
  • Camping aan de Maas: Voor degenen die dicht bij de natuur willen zijn, biedt kamperen langs de Maas een rustige ervaring.
  • Vakantiehuizen: Ideaal voor gezinnen of groepen die op zoek zijn naar een thuis weg van huis.

 
 

Activiteiten in de omgeving

  • Mountainbiketocht langs de Lesse: Verken de natuurlijke schoonheid van de Ardennen op de fiets.
  • Natuurpark Furfooz: Ontdek de lokale flora en fauna in dit prachtige park.
  • Avonturen bij Dinant Evasion: Voor de avonturiers biedt Dinant Evasion een scala aan activiteiten zoals kajakken, klimmen en meer.

 
Dinant is niet alleen een stad met een rijke geschiedenis en culturele schatten, maar ook een levendige gemeenschap die bezoekers verwelkomt om deel te nemen aan haar vele festiviteiten en evenementen. Of je nu komt voor de geschiedenis, de muziek, de natuur of de gastronomie, Dinant is een bestemming die je zal betoveren met zijn charme en schoonheid!