La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne, genesteld in het hart van de Ardennen, is een betoverende plaats die bezoekers trekt met zijn natuurlijke schoonheid en historische rijkdom. Deze idyllische stad, omarmd door de kronkelende loop van de rivier de Ourthe, nodigt uit tot avontuur en ontspanning. Laten we duiken in wat La Roche-en-Ardenne zo speciaal maakt.

 

Top 6 Bezienswaardigheden in La Roche-en-Ardenne

Een bezoek aan La Roche-en-Ardenne is niet compleet zonder deze parels te ontdekken:
 

1. Feodaal Kasteel

Het kasteel van La Roche-en-Ardenne, dat trots uitkijkt over de stad, is een ruïne met een verhaal. Het biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur en de Ourthe. In de zomer komen de ruïnes tot leven met spectaculaire valkerijshows en historische re-enactments.
 

2. Museum van de Slag om de Ardennen

Dit museum is gewijd aan de herinnering aan de Slag om de Ardennen, een cruciaal moment in de Tweede Wereldoorlog. Het biedt een diepgaande blik op de gebeurtenissen en de heldhaftige inspanningen van de soldaten.
 

3. Wildpark van La Roche-en-Ardenne

In het wildpark, gelegen in de bossen rondom de stad, kun je de lokale fauna ontdekken. Van everzwijnen tot herten, het is een natuurlijke oase die zowel jong als oud zal bekoren.
 

4. De Brouwerij van Achouffe

Op een steenworp afstand van La Roche-en-Ardenne ligt de beroemde Brouwerij van Achouffe, bekend om zijn heerlijke bieren zoals La Chouffe. Een rondleiding en proeverij hier is een must voor bierliefhebbers.
 

5. Rivier de Ourthe

De rivier de Ourthe is de levensader van La Roche-en-Ardenne. Je kunt er kajakken, vissen of gewoon genieten van een rustige wandeling langs de waterkant.
 

6. Winkels en gastronomie

La Roche-en-Ardenne biedt ook een charmant centrum met winkels en restaurants waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en de beroemde Ardense gastvrijheid.

 

 

Overnachten in La Roche-en-Ardenne

Na een dag vol ontdekkingen biedt La Roche-en-Ardenne een verscheidenheid aan accommodaties:

  • Hotel Floréal: Dit hotel ligt aan de oevers van de Ourthe en biedt comfortabele kamers met uitzicht op de rivier.
  • B&B’s: Er zijn tal van bed & breakfasts die een persoonlijke touch en een diepere duik in de lokale cultuur bieden.
  • Camping: Voor de natuurliefhebbers zijn er campings die je dicht bij de sterren en de rustgevende geluiden van de natuur brengen.
  • Vakantiehuizen: Ideaal voor gezinnen of groepen die samen willen blijven en hun eigen maaltijden willen bereiden.

La Roche-en-Ardenne is een bestemming die geschiedenis, avontuur en ontspanning combineert. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de Ardense charme. Een absolute parel in de Belgische Ardennen!